Μιας και τόσο καιρό δούλευα σε γραφείο, με κανονικό ωράριο, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετώπιζα ως χορτοφάγος είναι το “και σήμερα τι θα φάμε;”. Όχι, δεν είμαι από αυτούς που μαγειρεύουν από την προηγούμενη μέρα και παίρνουν ταπεράκι στη δουλειά (να ξέρετε πως όποιος το κάνει τον ζηλεύω πάρα πολύ). Είμαι από τους κλασσικούς ανθρώπους που μαγειρεύουν όταν πεινάνε και όχι πριν. Αυτό, λοιπόν που ήθελα να πω είναι πως ναι, ως χορτοφάγος, που δεν τρώει και ψάρια και έχει κόψει και τα γαλακτοκομικά, δυσκολεύομαι μερικές φορές να βρω να παραγγείλω κάτι ελαφρώς πιο απολαυστικό, πιο comfort, που να μην είναι μακαρονάδα – γιατί είμαι μακαρονού, αλλά όπως και να το κάνουμε το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο Jesus.

Μέχρι που στα χέρια μου έπεσε το μενού από το Γλυκολέμονο. Το Γλυκολέμονο, για όσους δεν το γνωρίζετε είναι ένα μικρό εστιατόριο, που κάνει και delivery, και βρίσκεται κοντά στο Γηροκομείο, στην Πανόρμου. Λειτουργεί από το 2012 και όπως μου είπε και ο Αντώνης, που είναι ιδιοκτήτης του και φίλος και μαζί έχουμε βρεθεί πολλές φορές στην ίδια αίθουσα γυμναστηρίου, “εξυπηρετούμε τόσες περιοχές, που αν μας παραγγείλει κάποιος από τη γέφυρα της Χαλκίδας, θα πάμε”. Προφανώς και αστειεύεται, αλλά όντως έχουν μία αρκετά μεγάλη ακτίνα εξυπηρέτησης.

Σε ένα από τα τραπεζάκια του, λοιπόν, κάθισα χθες αμέσως μόλις τελείωσα το γυμναστήριο και έφαγα ένα χορτοφαγικό burger με χειροποίητο μπιφτέκι λαχανικών και μαύρο ψωμάκι. Και ήταν όπως έπρεπε να είναι: ζουμερό και αφράτο. Και αν θέλεις και τρως γαλακτοκομικά βάζουν και σος από γιαούρτι και είναι όπως μου είπαν τα παιδιά στην κουζίνα “ένα χάρμα”.

Άρα την επόμενη φορά που κάτι θα θέλεις να φας στη δουλειά ή στο σπίτι και βαριέσαι να μαγειρέψεις , τώρα ξέρεις.

Το χορτοφαγικό burger του Γλυκολέμονου είναι “Approved by Lady Papaya”.  

Γ. Μπάκου 6, Νέο Ψυχικό
210 6995554
Facebook Page