Κάθε φορά που αισθάνεσαι εγκλωβισμένη μέσα σε σκέψεις αρνητικές και όλα γύρω σου φαίνονται μάταια, όταν η έμπνευση έχει πάει περίπατο τότε θυμήσου αυτές τις λέξεις.

Είναι αυτές που έχω αποθηκεύσει στο κινητό μου και που παρόλο συνέχεια δέχομαι “απειλητικά” μηνύματα από αυτό πως πρέπει να σβήσω πράγματα γιατί δεν υπάρχει χώρος, αυτό το video, στο οποίο τις ακούω, δεν το σβήνω. Προτιμώ να διαγράψω applications.

View this post on Instagram

🙏🏻 #jeongkwan

A post shared by Nikki Hayia (@ladypapayacom) on

“H δημιουργικότητα και ο εγωκεντρισμός δεν συμβαδίζουν. Αν απελευθερωθείς από τις συγκρίσεις και το ζηλόφθονο πνεύμα, η δημιουργικότητά σου διευρύνεται στο άπειρο. Όπως το νερό ξεπηδά από το συντριβάνι, η δημιουργικότητα ξεπηδά από κάθε στιγμή. Δεν πρέπει να εμποδίζεις τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να σε ορίζει το περιβάλλον σου. Εσύ πρέπει να ορίζεις το περιβάλλον, τον αντιληπτό κόσμο γύρω σου. Πρέπει να μπορείς να μπαινοβγαίνεις ελεύθερα μέσα στο μυαλό σου. Αυτό θα πει ελευθερία. Ο καθένας μπορεί να διευρύνει τη δημιουργικότητά του. Δεν υπάρχει εγώ άξιο λόγου”. 

Οι όμορφα αυτές διατυπωμένες σκέψεις ανήκουν στην 60χρονη Zen Βουδίστρια μοναχή, Jeong Kwan, η οποία φτιάχνει αριστουργηματικά vegan γεύματα για τις υπόλοιπες μοναχές, αλλά και για τους επισκέπτες του ναού Baekyangsa, που απέχει 271 χλμ νότια της Κορέας.

Πρώτη φορά άκουσα την Kwan να μιλάει, όταν η Madame Ginger με έβαλε να δω το επεισόδιο της σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, Chef’s Table, και ήταν σχεδόν σίγουρη πως αφού το δω θα πάω να τη βρω.

Σχεδόν την “επισκέπτομαι” κάθε βράδυ.

 

Bliss
L.P