Και σήμερα, που λες, έπεσα πάνω στη διαφήμιση ενός προϊόντος για skincare, που περιέχει τη θαυματουργή αυτή βιταμίνη, και τις προάλλες σε ένα άρθρο που μιλούσε για όλα όσα αυτή κάνει και γιατί οι εταιρείες καλλυντικών έχουν ξετρελαθεί μαζί της. Όπως είναι αναμενόμενο δεν γινόταν να μην ασχοληθώ και εγώ μαζί της.

Ο λόγος για τη μία και μοναδική βιταμίνη C, η οποία μπορεί να αλλάξει πραγματικά την εμφάνιση και την υφή της επιδερμίδας και να κάνει το πρόσωπό σου να είναι και να δείχνει υγιές. Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει και εγώ μετά από μία θεραπεία προσώπου στο Assai Healthy Skin, ένα serum με βιταμίνη C που μου είχαν προτείνει τα κορίτσια εκεί και συγκεκριμένα ήταν το VITA C concentrated corrective serum της PHformula. Ω ναι, είχα δει αποτελέσματα.

Το καταπληκτικό αυτό συστατικό, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην ελαχιστοποιήση της εμφάνισης των σκούρων κηλίδων και της υπερ μελάγχρωσης.

Αρκεί να ρωτήσεις το δερματολόγο σου ή την αισθητικό σου για να σου επιβεβαιώσουν πως η βιταμίνη C είναι σούπερ αντιοξειδωτική, που προστατεύει την επιδερμίδα από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση που σχετίζεται με τις ακτίνες UV και τη ρύπανση. Μπαίνει βαθιά μέσα στην επιφάνεια της επιδερμίδας και ενεργεί ώστε να εξισορροπήσει τις ελεύθερες ρίζες, που είναι τοξικές για τα κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα αναπλάθει τα κύτταρα και βοηθά στη σύνθεση νέο κολλαγόνου.

Ποια είναι τα ορατά αποτελέσματα; Πιο φωτεινό δέρμα, με βελτιωμένη υφή, πιο απαλές λεπτές γραμμές και ρυτίδες και περισσότερη ελαστικότητα. Επίσης, η βιταμίνη C είναι ιδανική για αυτούς που έχουν ακμή ή πάσχουν από ροδόχρου νόσο.

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα με βιταμίνη C είναι στα πρώτα χρόνια των 20s, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν κάνει για όλες τις ηλικίες. Βάζουμε λοιπόν το serum ή την κρέμα με βιταμίνη C το πρωί μετά τον καθαρισμό μας και αμέσως μετά βάζουμε και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, για να ενισχύσουμε την προστασία από τον ήλιο. Ωστόσο, καλό είναι πριν τη χρήση κάθε προϊόντος να ρωτάμε το δερματολόγο μας ή την αισθητικό μας, μιας και αν έχεις κάνει χημικό peeling ή laser, καλό είναι να μη χρησιμοποιείς για λίγο προϊόντα με βιταμίνη C.

Δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα προϊόν με τη συγκεκριμένη βιταμίνη είναι το προϊόν να είναι έτσι πακεταρισμένο ώστε να προστατεύεται από τον ήλιο και το χρώμα του να μην είναι καφέ.

Μερικά προϊόντα με βιταμίνη C που μπορείς να βρεις στην αγορά

VITA C concentrated corrective serum της PHformula

Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution

REN Clean Skincare Radiance Perfecting Serum

L’Occitane Immortelle Brightening Essence

Korres Άγριο Τριαντάφυλλο & Βιταμίνη C Serum για Λάμψη & Λεπτές Γραμμές