Το Σάββατο και την Κυριακή, στις 3 και 4 Μαρτίου, θα διδάξω black metal yoga. Πέρυσι το καλοκαίρι στο Saristra Festival στην Κεφαλλονιά είχα διδάξει beer yoga. Υπέροχη βρίσκω επίσης και την goat yoga, αλλά πού να τρέχεις να βρεις κατσίκες, θα μου πεις. Μετά από όλα αυτά τα χαριτωμένα trends έφτασε και η σειρά της chocolate yoga.

Και κάπου εδώ το τερματίζουμε, κρεμάμε τα στρωματάκια μας ψηλά και πάμε σπίτια μας. Καταλαβαίνεις για τι απόλαυση μιλάμε; Όμως ας μπω στο θέμα μας για να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Η σοκολατοποιϊα Love Cocoa συνεργάστηκε με τη yoga instructor Guzel Mursalimova και μαζί δημιούργησαν ένα 90λεπτο μάθημα που περιλαμβάνει σοκολατένιο διαλογισμό και restorative yoga. Η χαρά, δηλαδή, του Γουίλι Γουάνκα.

Σε μία μικρή συνέντευξη που έδωσε η Mursalimova είπε πως “υπάρχουν πολλές παράλληλες ανάμεσα στη σοκολάτα και τη yoga. Από το να σου φτιάχνεται φυσικά η διάθεση μετά από ένα κομμάτι σοκολάτας, μέχρι το ανάλαφρο αίσθημα που έχεις και την καλή διάθεση μετά από μία πρακτική restorative yoga. Για μένα η κίνηση με επίγνωση, η δύναμη της αναπνοής και η οργανική vegan σοκολάτα είναι ο τέλειος συνδυασμός”.

Αυτό που ακριβώς συμβαίνει σε ένα chocolate yoga session, είναι πως το πρώτο μισό της πρακτικής οι μαθητές εισάγονται σε βουδιστικές τεχνικές, που θα τους κάνουν να έχουν επίγνωση του τώρα και θα γίνουν μέρη ενός ευρύτερου συνόλου. Κρατώντας μία σοκολάτα, η Mursalimova διδάσκει τους yogis να απολαύσουν την σοκολάτα με έναν πιο minful τρόπο (θυμάσαι που σου είχα πει για το mindful eating😉 και τους εκπαιδεύει να ξεκλειδώνουν ένα νέα φάσμα γεύσεων και αισθήσεων. “Πρόκειται για μία συνηθισμένη τεχνική διαλογισμού – το να εστιάσεις την προσοχή σου σε ένα σημείο, αντικείμενο ή αίσθηση. Για παράδειγμα, μπορείς να συγκεντρωθείς στο βούρτσισμα των δοντιών ή όταν βάζεις νερό. Διάλεξα τη σοκολάτα γιατί την αγαπώ, αλλά συνήθως αυτό που θυμάμαι όταν την τρώω είναι μόνο το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι, αλλά τίποτα στο ενδιάμεσο. Ο διαλογισμός με σοκολάτα μας επιτρέπει να βιώνουμε το ευρύ φάσμα της γεύσης και να απολαμβάνουμε κάθε κομμάτι”.

Το δεύτερο μέρος του μαθήματος είναι πιο παραδοσιακό και είναι restorative yoga με αιθέρια έλαια. Αυτή η πρακτική μάλιστα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αυξάνει την ελαστικότητα, να μαλακώνει και να χαλαρώνει τους μύες.

Με λίγα λόγια βγαίνει από το μάθημα ανάλαφρος και γεμάτος γλύκα.

Βέβαια το μάθημα γίνεται στο Λονδίνο, αλλά είμαι σίγουρη πώς κάποιος θα το κάνει κι εδώ. Χμμμ μήπως εγώ;