Η yoga και το τρέξιμο είναι ο τέλειος συνδιασμός και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό. Όχι μόνο μαθαίνεις να αναπνέεις με τη yoga (και αυτό φυσικά και σε βοηθά όταν τρέχεις χιλιόμετρα), αλλά και είναι η ιδανική αποθεραπεία. Γι αυτό και ήρε η ώρα να μοιραστώ μερικές asanas ιδανικές για runners, που θα απελευθερώσουν ένταση από τα ισχία, τους οπίσθιους μηριαίους και τη λαγονοκνημιαία ταινία. Εν ολίγοις θα βγάλεις φτερά!

Bonus στις φωτογραφίες…εγώ με ξανθό μαλλί πριν μερικά χρόνια (έχουμε κάνει και κάποια λάθη σε αυτή τη ζωή).

Aswa sanchalasana: Τετραγωνιζουμε λεκάνη και την πιέζουμε προς τα κάτω. Η κνήμη του μπροστινού ποδιού είναι κάθετη στο έδαφος. Οι ώμοι είναι μακριά από τα αυτιά. Στηριζόμαστε στα ακροδάχτυλα.

Adho mukha svanasana, γνωστή και ως “κάτω σκύλος”: ψηλά η λεκάνη, μέσα η κοιλιά, χαλαρός ο αυχένας. Πιέζουμε τις φτέρνες να κατέβουν στη γη. Γόνατα ίσια εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα με τη μέση.

Ααααα το χαλαρό περιστέρι που θα σε ανακουφίσει και ίσως σε πονέσει λίγο, αλλά ευχάριστα. Διατεινει πολύ ωραία τους λαγονοψοΐτες και τους τετρακεφαλους μηριαίους.

Η αγαπημένη η paschimottanasa, που επιμηκυνει τους οπίσθιους μηριαίους και τους γαστροκνημιους. Η πλάτη να είναι ίσια και τα πόδια τεντωμενα

Η supta hasta padangusthasana ιδανικη για να μακραινει τους μύες στα πόδια. Καταπληκτική και ανακουφιστική. Αν δεν έχεις ιμάντα, μπορεις να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα.