Τέσσερα πράγματα κάνουν το δέρμα μας να λάμπει: η καλή διάθεση, ο καλός ύπνος, το πολύ νερό και η σωστή διατροφή. Εντάξει, βάλε και την άσκηση μέσα και τα κάνουμε πέντε. Και αν το σκεφτείς όλα συνδέονται μεταξύ τους. Είναι αυτό, που λέμε “το ένα φέρνει το άλλο”. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εκπαιδεύσεις τον εαυτό να τα κάνεις (βεβαίως, και η καλή διάθεση είναι και θέμα εκπαίδευσης). Δεν λέω πως είναι πολύ εύκολο πράγμα να αποβάλλεις τις τοξίνες (παντού είδους) από πάνω σου, αλλά όταν τα καταφέρεις θα δεις πόσο όμορφα θα νιώσεις. Θα λάμπεις. Θα λάμπεις μάλιστα τόσο, που όλοι θα αναρωτιούνται πόσα χρήματα χαλάς στην αισθητικό σου ή στη δερματολόγο σου.

Επειδή όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, ας το πάμε από τη διατροφή. Ό,τι βάζουμε μέσα μας, φαίνεται και στην όψη μας. Το τελευταίο καιρό – εδώ και δύο μήνες – έχω βάλει στο μενού μου τη Matcha και συγκεκριμένα τη Matcha Maiden, την αυθεντική Ιαπωνική Matcha, πιστοποιημένη ως 100% Raw Organic Japanese Matcha, η οποία παράγεται στο Uji του Kyoto. Είναι γνωστό πως η καλύτερη ποιότητα Matcha στο κόσμο προέρχεται αποκλειστικά από την Ιαπωνία, γιατί χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά τoυ εδάφους στο Kyoto, παράγουν ένα εντελώς ξεχωριστό ceremonial Matcha τσάι, προσφέροντας στο maximum όλες τις θρεπτικές αξίες και την λεπτή γλυκιά γεύση από umami (γιατί πρέπει να τα λέμε αυτά).

To πού κάνει καλό η Matcha τα έχω πει ήδη, αλλά αυτή τη φορά θα υπενθυμίσω πως ένα από τα μεγαλύτερα ατού της είναι πως πρόκειται για την καλύτερη πηγή αντί-οξειδωτικών στη φύση, που ουδετεροποιεί τις ελεύθερες ρίζες χάρη στη χημική του σύνθεση. Επίσης ενισχύει τη δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων του σώματος. Με αυτό τον τρόπο το Matcha δρα διπλά κατά των ελεύθερων ριζών: μπλοκάροντας τις απευθείας και μετά ενεργοποιώντας τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του ίδιου μας του σώματος.

Για να μιλήσω με αριθμούς, η Matcha έχει 1.537 μονάδες ORAC και 137 φορές περισσότερες από το κανονικό τσάι και 5 φορές από κάθε άλλη υπερτροφή.

Περιέχει 130 φορές το ασβέστιο και 172 φορές περισσότερα ποσοστά πρωτεΐνης από κάθε άλλο τσάι. Είναι τόσο δυνατό που έχει την ίδια αποτελεσματικότητα βάσει ερευνών με κάποια αντιφλεγμονώδη φάρμακα, απλά χωρίς τις παρενέργειες.

Ναι, είναι ένα θαύμα.

Εκτός από ρόφημα, πραγματικά λατρεύω να φτιάχνω smoothie bowls με Matcha. Και βγαίνουν και πράσινα και είναι χάρμα οφθαλμών!

 

Η αγαπημένη Matcha Smoothie Bowl συνταγή που είναι και αντιοξειδωτική είναι η παρακάτω:

Υλικά για δύο άτομα

1 κ.γ. Matcha Maiden

500 γρ. γιαούρτι καρύδα

50 ml φυτικό γάλα (ιδανικά καρύδας)

1 μπανάνα

1/2 ρόδι

2 ακτινίδια

1 χούφτα βρώμη με raw cacao μαζί με καρύδα, chia και αμύγδαλα

1 κ.γ. Acai σκόνη

1 κ.γ. Μύρτιλο σκόνη

1 κ.γ. Ασερόλα σκόνη

Εκτέλεση

Το Matcha Maiden έχει ένα μυστικό! Οι Ιάπωνες έχουν αυτή τη μυστική «συνταγή» στην πούδρα τους που δεν το αφήνει να σβολιάζει, δημιουργώντας πραγματικά την πιο εύκολα διαλυτή Matcha στο κόσμο – Εκτός και αν οι νόμοι της φυσικής δεν στο επιτρέψουν, δηλαδή όταν προσθέσεις σε καυτό & πολύ νερό την πούδρα, όπου θα αναγκάσεις την πούδρα να «σφίξει» εξωτερικά, παρόλα αυτά θα διαλυθεί αλλά θα σου πάρει πιο πολύ χρόνο και θα χρειαστείς πολύ καλό ανακάτεμα.

Συμπέρασμα: Δεν χρειάζεται να λιώσεις τη Matcha, την προσθέτεις κατευθείαν μέσα στο μείγμα σου (κρύο η ζεστό) που υπάρχει ήδη στο blender. Προσθέτω φυτικό γάλα, τη Matcha μέσα στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και τη μπανάνα. Χτυπάω μέχρι να γίνουν όλα ένα.

Βάζω το μείγμα σε bowl και από βάζω το ακτινίδιο, το ρόδι και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω.

Ετοιμάσου να λάμψεις!