Τι άλλο να θέλει ένας χορτοφάγος στη ζωή του, αν όχι να κάνει scroll down στο Instagram και να πέφτει πάνω σε ένα ευχάριστo νέο σαν κι αυτό.

Ω ναι φίλες και φίλοι vegetarian και vegan, πλέον στο Ikea θα μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα από το να τσακωνόμαστε ποιο από όλα τα έπιπλα της σειράς Stockholm να πάρουμε και πού να βάλουμε τη βιβλιοθήκη Billy.

H σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε μέσω Instagram πως στο κατάστημά τους στο Malmö έβαλαν δοκιμαστικά στο μενού του εστιατορίου ένα vegan hot. Σκοπός τους είναι να το εντάξουν και στα μενού των υπόλοιπων Ikea στην Ευρώπη τον Αύγουστο. Άραγε και σε εμάς, εδώ στην Ελλάδα;

Σε αυτό το σημείο να πω, πως το 2015, το Ikea είχε βγάλει και χορτοφαγικά κεφτεδάκια, ενώ το brand έχει δεσμευτεί πως θα βάλει περισσότερες χορτοφαγικές επιλογές προκειμένου να ικανοποιήσει τα γούστα όλων του των πελατών. Σύμφωνα με τον Michael La Cour, Managing Director του Ikea Food “κάθε χρόνο 660 εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν το φαγητό των Ikea, και βλέπουμε αυτή την παγκόσμια ανταπόκριση ως μία ευκαιρία όσο και ευθύνη να σερβίρουμε φαγητό που είναι καλό για τους ανθρώπους και τον πλανήτη”.

Αν και το συγκεκριμένο hot dog είναι φτιαγμένο από 100% φυτικά συστατικά, το Ikea Food διευκρίνησε στο Instagram μέσα από σχόλιο, πως προς το παρόν δεν μπορούν να το αποκαλέσουν vegan, γιατί ακόμα δεν είναι εντελώς σίγουροι πως τα πρόσθετα που χρησιμοποιήθηκαν είναι εντελώς vegan.

Vegan ή όχι, το χορτοφαγικό hot dog των Ikea, με χαροποιεί φουλ και το περιμένω με τρελή όρεξη.