Δεν υπάρχει τίποτα το γαλακτοκομικό στα συστατικά του. Ναι κι όμως. Ωστόσο, οι vegans ξέρουν να διαβάζουν καλά τις ετικέτες. Ας μιλήσουμε γι αυτό των τεραστίων (εντάξει υπερβάλω) διαστάσεων cookie debate επιτέλους.

Αρχικά ας πούμε ότι το να είσαι vegan ή vegetarian δεν σημαίνει ότι δεν μπορεις να τρως απίστευτες μαντσίλες. Υπάρχουν πάρα πολλά καλούδια που δεν περιέχουν ζωικά ή παραγώγα συστατικά. Αλλά τα Oreos είναι ένα από αυτά;

Αν δεις την ετικέτα με τα συστατικά του, θα παρατηρήσεις πως δεν υπάρχουν αυγά, γάλα, βούτυρο ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και αυτό το κάνει να μοιάζει vegan. Συγκεκριμένα, περιέχει αλεύρι σίτου, ζάχαρη, φυτικά έλαια (ελαιοφοίνικα), κακάο σε σκόνη (4,6%), άμυλο σίτου, σιρόπι γλυκόζης-φρουκτόζης, αλάτι, διογκωτικά μέσα (όξινο ανθρακικό κάλιο, όξινο ανθρακικό αμμώνιο, όξινο ανθρακικό νάτριο), γαλακτωματοποιητές (λεκιθίνη σόγιας, λεκιθίνη ηλιοτροπίου), άρωμα.

Όμως…

Δεν είναι Vegan, γιατί αν διαβάσεις λίγο καλύτερα γράφει πως “Μπορεί να περιέχει γάλα” και αυτό το “μπορεί” σημαίνει πως είτε τα μπισκότα έχουν έρθει σε επαφή με γάλα, είτε ο εξοπλισμός που φτιάχτηκαν έχει έρθει σε επαφή με το γάλα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα καλλυντικά. Θυμάσαι;

Και επίσης το επιβεβαιώνει και η επίσημη σελίδα των Oreo, με τις πιο συχνές ερωτήσεις.