Κάποιοι πριν πέσουν για ύπνο τσεκάρουν το facebook, άλλοι το instagram, άλλοι κλείνουν την τηλεόραση και άλλοι απλά πέφτουν σχεδόν μονοκόμματα στο κρεβάτι από την κούραση. Εγώ πάλι, αν και αρκετές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να μου πέφτει το κινητό στο κεφάλι, ενώ κάνω scroll down και με παίρνει ο ύπνος (το παράδεχομαι…είμαι ένοχη), αυτό που πάντα κάνω πριν χουχουλιάσω κάτω από το πάπλωμα είναι να ψεξάσω τα μαξιλάρια μου με λεβάντα.

Γενικά ένα θέμα με τις ωραίες μυρωδιές το έχω, γι αυτό κιόλας είχα βάλει τον καλυτερό μου φίλο να μου προτείνει τέσσερα αρωματικά χώρου για να μυρίζει το σπίτι ευτυχία.

Είναι γνωστό που το άρωμα της λεβάντας χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και καταπολεμά το στρες, αφού μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη, δηλαδή, που θεωρείται πως το προκαλεί. Και αν θέλετε να μιλήσω και με έρευνες, μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Northumbria, έδείξε πως όσοι μυρίζουν λεβάντα, υποστηρίζουν πως αυξανεται η ηρεμία και το αίσθημα ευχαρίστησης.

Ναι ναι τη λεβάντα την αγαπώ!

Γι αυτό και όταν είδα τη σειρά που έχει βγάλει η L’ Occitane με άρωμα λεβάντας που είναι για τον ύπνο, εννοείται πως την πήρα. Και συγκεκριμένα το Relaxing Pillow Mist, το οποίο περιέχει αιθέρια έλαια από λεβάντα, περγαμόντο, μανταρίνι, γεράνι και γλυκό πορτοκάλι έγινε το αγαπημένο μου. Και αν θέλετε να δέσει το γλυκό, υπάρχουν και πουγκάκια γεμάτα με λεβάντα για να τα βάλετε δίπλα στο κομοδίνο, κερί με άρωμα λεβάντας, αλλά και λάδι για μασάζ. Είναι πραγματικά υπέροχα. Μάλιστα, μερικές φορές μου αρέσει να ψεκάζω και το χώρο με το pillow mist, καθώς οι μαθητές μου σε ένα μάθημα yoga έρχονται στην τελική στάση της χαλάρωσης.

Τα L’ Occitane μπορείτε να τα βρείτε σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας.