Το όνομά τους είναι Dos Cosmetics και τα γνώρισα πριν από ένα χρόνο, όταν ένα κουτάκι με διάφορα προϊόντας τους μου ήρθε στα χέρια. Θυμάμαι είχε μέσα μία κρέμα προσώπου, ένα λάδι jojoba και ένα σέρουμ. Η υπόσχεση που μου είχε δωθεί από τους ανθρώπους της εταιρείας ήταν να κάνει το δέρμα μου πορσελάνινο. Και παρόλο που στην αρχή ήμουν δύσπιστη, το έκανε. Από τότε, λοιπόν, είπα πως όταν κάνω το δικό μου site θα είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα επικοινωνήσω, διότι τα καλά τα πράγματα οφείλουμε να τα διαδίδουμε.

Ετσι, λοιπόν, ένα ωραία απόγευμα Κυριακής, η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου και η Βασιλική Λειβαδιώτη, ήρθαν στο σπίτι μου για τσάι, κάθισαν στο ριγέ καναπέ μου και μου ξεδίπλωσαν το όραμα της ελληνικής αυτής εταιρείας καλλυντικών, αλλά μου είπαν και τι διαφορετικό έχει η Dos Cosmetics από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι επιστήμη και φύση. Έχουμε μόνο cosmetics προϊόντα και θεραπείες και όχι προϊόντα μακιγιάζ”, μου εξηγεί η make-up artist Βασιλική Λειβαδιώτη, η οποία και έχει αναλάβει την επικοινωνία της Dos. “Πρόκειται για πάρα πολύ δραστικές φόρμουλες,με οργανικές πρώτες ύλες, ενώ όλα μας τα προϊόντα είναι πιστοποιημενα από τον ΕΟΦ και είναι cruelty free. Αυτό που κάνουμε είναι στην ουσία ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιποίησης με κρέμες νυκτός, που λειτουργούν ως θεραπείες και δεν είναι επιθετικές, και κλειδώνουμε το αποτέλεσμα με τη σωστή κρέμα ημέρας”.

Με τη σειρά της η Χρυσάνθη, η οποία έχει τελειώσει φαρμακοποιός και έχει σπουδάσει κινέζικη ιατρική και βελονισμό, με βάζει λίγο πιο βαθιά για το τι ακριβώς εστί Dos. “Μεγάλωσα δίπλα σε έναν πατέρα, φαρμακοποιό που είναι ανήσυχο πνεύμα. Φαντάσου, πως πήγαινα γυμνάσιο όταν εκείνος αποφασισε χωρίς να ξέρει αγγλικά να πάρει τη μητέρα μου, που είναι καθηγητρια αγγλικών, και να πάνε στο Χιούστον του Τέξας και στα εργαστήρια της PCCA με σκοπό την εκπαιδευτεί στις πιο σύγχρονες φόρμουλες της κοσμετολογίας. Όπως καταλαβαίνεις η σπίθα υπάρχει στο γονίδιό μας. Με τη σειρά μου εγώ έχω ένα ολιστικό τρόπος σκέψης. Θεωρώ πως όταν παντρέψεις τις φιλοσοφία του εναλλακτικού με τη επιστήμη, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Έτσι συνδυάστηκαν αυτά τα δύο και δημιουργήθηκε η Dos”.

H έπενδυση που έχουν σε φόρμουλες είναι πάνω από 10.000, ενώ δουλεύουν με φυτικά εκχυλίσματα, βότανα, των οποίων η συλλογή γίνεται ελεύθερα από συγκεκριμένες περιοχές του Ολύμπου, αλλά και με συστατικά που κάνουν τη διαφορά, όπως κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, ελαστίνη. “Μικρόμοριακά πάντα για να μπορούν να απορροφηθουν σε βάθος”, μου εξηγεί η Χρυσάνθη, η οποία έχει μία υπέροχη επιδερμίδα.

Το ξεχωριστό ωστόσο, που έχει αυτή η εταιρεία είναι ότι μοιάζει με ένα beauty school, αφού στην ομάδα βρίσκονται και δύο αισθητικοί, οι οποίες δίνουν συμβουλές και απαντούν σε ερωτήσεις, ενώ υπάρχει και το θαυματουργό ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορείς online  να το συμπληρώσεις γρήγορα και εύκολα και να μάθεις τι ακριβώς θέλει η επιδερμίδα σου τη συγκεκριμένη εποχή. Και όχι οι απαντήσεις δεν δίνονται από robot.