Με το κίνημα (;) του βιγκανισμού να μεγαλώνει ολοενα και περισσότερο – αρκεί να σας πω ότι σύμφωνα με πρόσφατη στατιστική έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μειώσει την κατανάλωση κρέατος και από το 2010 τα vegan προϊόντα έχουν αυξηθεί κατά 250%, ενώ ο αριθμός των vegans στην Αγγλία αγγίζει του 542.000 και στην Αμερική τους 7,3 εκατομμύρια – βλέπουμε να βγαίνουν στην αγορά διάφορα ενδιαφέροντα προϊόντα που κάνουν τη ζωή ενός χορτοφάγου πιο ενδιαφέρουσα. Όπως για παράδειγμα, vegan τηγανητό κοτόπουλο, vegan scrambled eggs μέχρι και vegan μπριζόλα. Το έχει πει άλλωστε και ο Bill Gates, “το μέλλον του κρέατος είναι φυτικό”.

Αυτό όμως που διάβασα σήμερα πρωί-πρωί με το που άνοιξα το μάτι, με έκανε να σηκωθώ από το κρεβάτι, να πιάσω τον υπολογιστή και να το μοιραστώ αμέσως μαζί σου:

Η 28χρονη Anne Guth και η μικρή της γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται σε κρεμώδεις vegan λιχουδιές, η Les Petits Veganne, εβγαλαν στην αγορά φυτικό γαλλικό Camembert. Πρόκειται για επανάσταση!

Και εκτός από φυτικό Camembert, η Les Petits Veganne εχει και blue cheese και μαλακά τυριά με κουρκουμά και σκόρδο, τα οποία είναι φτιαγμένα από γάλα cashews, το οποίο αναμιγνύεται με καλλιέργιες και αφήνεται να ζημωθεί και να ωριμάσει για ένα μήνα. Φέρτε μου τώρα μία μπακέτα να γίνει χαμός.

Αν και ελαφρώς ακριβά, τα τυριά έχουν γίνει ανάρπαστα, γι αυτό και αν θέλεις να τα γευτείς ρίχνε συχνές ματιές στο sites τους για να δεις πότε θα έχουν restock. Εκτός βέβαια και αν η όρεξή σου είναι τόσο μεγάλη που θα ταξίδευες και μέχρι τα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας, περίπου 20 λεπτά μακριά από το Στρασβούργο για να δεις από πρώτο χέρι τα καλούδια της Les Petits Veganne.