Όταν το 2011 αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου training στη yoga, θυμάμαι είχα αφιερώσει πολλές ώρες στο να ψάξω και να βρω το στρωματάκι, το οποίο θα με συντρόφευε στην πρακτική μου και πάνω του θα έλυνα όλα μου τα θέματα – σωματικά και ψυχικά. Κατέληξα μετά από έρευνα αγοράς να πάρω ένα Manduka Pro, το οποίο έχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής, πράγμα που ισχύει μιας και το έχω μέχρι σήμερα και όντως δεν έχει πάθει τίποτα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι πως δεν τα χέρια μου δεν γλίστρησαν ούτε μία φορά ούτε όταν το πρωτοαγόρασα ούτε και τώρα, άρα καταλαβαίνεις πόσο τέλεια θα ένιωθα στον κάτω σκύλο.

Από τότε βέβαια το μάτι μου έχει εντοπίσει διάφορα yoga mats, που θα ήθελα πολύ να κάνω μερικούς χαιρετισμούς στον ήλιο πάνω τους.

Τα πανάλαφρα Cork

Αν θέλεις κάτι άλλο πέρα από το κλασσικό λαστιχένιο yoga mat, τα Cork είναι η λύση σου. Η πάνω τους πλευρά είναι από φελλό, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για όσους ιδρώνουν πολύ τα χέρια τους (ή τα πέλματά τους) ή απλά κάνουν hot yoga. Επίσης, είναι φυσικά αντιβακτηριακό, ενώ μέρος των εσόδων από την κάθε πώληση πηγαίνει σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα νέα κορίτσια στην Ινδία.

Τα χρωματιστά Sahaja

Σε περίπτωση που σου αρέσει το boho style, τότε θα λατρέψεις τα Sahaja, τα οποία συνδυάζουν yoga mat και πετσέτα. Είναι φτιαγμένα από φυσικό λάστιχο, είναι βιοαποικοδομήσιμα και ανακυκλώσιμα και όλα έχουν επιφάνειες υπέρυθρων απορροφητικών μικροϊνών. Μιλάμε για επιστήμη. Και για να ξέρεις μέρος των εσόδων από την πώληση κάθε στρώματος πηγαίνει για την αγορά φωτιστικών ηλιακής ενέργειας σε μαθητές στη Μοζαμβίκη.

Τα επιστροφή στις ρίζες Ayur Yoga 

Τα λαστιχένια στρωματάκια έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στη δεκαετία του 80. Μέχρι τότε όσοι έκαναν yoga έκαναν πάνω σε υφασμάτινα mats. H Ayuryoga Organics και τα οργανικά βαμμένα υφασμένα στρωματάκια της είναι εμποτισμένα με εκχυλίσματα από βότανα και φυτά, τα οποία σύμφωνα με την επιστήμη της Ayurveda είνα οφέλιμα για την υγεία.

Τα στρογγυλά Form

Με τα στρογγυλά Form mats η πρακτική σου μάλλον θα πάει σε άλλο επίπεδο. Όμορφα, διαφορετικά, με χρωματιστά prints άλλα τροπικά και άλλα πιο urban, και φτιαγμένα από φυσικά, βιώσιμα υλικά μάλλον θα γίνουν – αν δεν έχουν γίνει ήδη, δηλαδή – το επόμενο hot item του κάθε yogi.