Το μικρό αυτό φιλμ, μόλις 4 λεπτών, το οποίο και τιτλοφορείται ως “Just Breathe” και φέρει την υπογραφή των Julie Bayer Salzman και Josh Salzman, είναι ένας καλός τρόπος για να διαδωθεί η μεγάλη σημασία του mindfulness, του να έχουμε δηλαδή επίγνωση του τώρα.

Το video δείχνει μικρά παιδιά να εξηγούν τι είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται θυμό, μετά λένε για το πώς αισθάνονται όταν είναι θυμωμένα και στο τέλος εξηγούν πως έχουν μάθει να ελέγχουν αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα μέσω της αναπνοής.

“Πρώτα βρίσκεις ένα μέρος, που μπορείς να είσαι μόνη σου”, λέει ένα μικρό κορίτσι, “και μετά βρίσκεις έναν τρόπο να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις”. 

Οι δημιουργοί του video εμπνεύστηκαν από τη μικρή τους κόρη και από τα μαθήματα που έμαθε στο νηπιαγωγείο.

Μέχρι τώρα τα views ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο, ενώ στα σχόλια πολλοί είναι οι γονείς που ευχαριστούν τους Salzman, γιατί το έδειξαν στα παιδιά τους και το κόλπο πέτυχε.

Σύμφωνα με τη Julie, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε το γιατί οι γονείς χρησιμοποιούν αυτό το video ως ένα εργαλείο για να διδάξουν το mindfulness, “αφού το είδα ένιωσα ήρεμη ακόμα και εγώ η ίδια. Ελπίζουμε τα παιδιά που θα το δουν να μεταδώσουν το μήνυμα της, του να παίρνουν βαθιές αναπνοές και να μην αφήνουν το θυμό να τα κυριεύει.

“Το video δεν εχει κανένα σενάριο – το τι λένε τα παιδιά βασίζεται καθαρά στο πώς αντιλαμβάνονται τα ίδια τα δύσκολα αυτά συναισθήματα, και πώς τα ξεπερνούν μέσω της αναπνοής και του διαλογισμού. Ας τα αφήσουμε, λοιπόν, να γίνουν οι δάσκαλοί μας”.

Μαζί τους.