Όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης “το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο του ανθρώπου” και δεν είχε άδικο δεδομένου ότι έχουν βγει άπειρες έρευνες που συνδέουν το περπάτημα με την αποφυγή καρδιοναπνευστικών προβλημάτων και χρόνιων παθήσεων, αλλά και την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως επιτυχημένοι άνθρωποι, όπως η Ariana Huffington, υιοθετούν τα walking meetings με τους συνεργάτες τους, καθώς περπατώντας οι ιδέες γεννιούνται ευκολότερα.

Αρκεί όμως το περπάτημα για να χάσουμε βάρος; Εδώ σε θέλω. Σίγουρα χρειάζεται μία σωστή διατροφή – γιατί τι να το κάνεις το μία ώρα περπάτημα αν μετά έφαγες μία πάστα – και ένα τρικ για να κάνουν το περπάτημα πιο δυναμικό ακόμα και όταν το κάνεις καθώς πηγαινεις το πρωί στη δουλειά.

Ορίστε, λοιπόν, πώς θα πας το περπάτημά σου στο επόμενο level: Θέτεις μικρούς στόχους εκεί που περπατάς. Για παράδειγμα, περπατάς σε έναν μεγάλο δρόμο και λες πως τα πέντε τετράγωνα θα τα κάνω μέσα σε 7 λεπτά. Το ίδιο να κάνεις και στο διάδρομο. Μην βάζει χιλιομετρικούς στόχους, αλλά χρονικούς. Αυτό όχι μόνο θα σε βάλει στην πρίζα, αλλά θα σε κάνει να τελειώσεις και πιο γρήγορα.

Όταν γυμνάζεσαι μαζί με έναν φίλο/φίλη σου, τότε βάλε και μεταξύ σας μικρά challenges. Για παράδειγμα πείτε πως σε Χ χρόνο εσύ θα περπατάς γρήγορα και ο άλλο θα κάνει προβολές ενώ περπατά και μετά αλλάξτε ρόλους. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να βάζει στόχους και το σώμα σου να σπάει προσωπικά ρεκόρ.