Μου αρέσουν πάρα πολύ οι μικρές γειτονιές, που δημιουργούνται στις συνοικίες της Αθήνας και όταν βλέπω όμορφα μαγαζάκια να ανθίζουν το ένα δίπλα στο άλλο χαίρομαι τόσο πολύ και συγχρόνως μου εξάπτεται και η περιέργεια να τα ανακαλύψω όλα ένα προς ένα.

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω από το Παγκράτι και από τον υπέροχο δρόμο της Αρχελάου. Εκεί, τοποθετημένα με καλλιτεχνική μαεστρία βρίσκονται μικρά καφέ, ιδιαίτερες μπουτίκ, ένα δημιουργικό γραφείο, ένα κομμωτήριο και το Nail Job, ένα από τα πιο όμορφα και ζεστά nail salons, που έχω βρεθεί, και αν θέλεις να βρεθείς κι εσύ πήγαινε στο Νουμερο 32.

Βέβαια αυτή η όμορφη ατμόσφαιρα που μπορείς να νιώσεις δεν είναι καθόλου τυχαία, διότι ιδιοκτήτρια του Nail Job είναι η Κίρκη, ένας από το πιο χαμογελαστούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, που τα μάτια της λάμπουν όταν αρχίσει να σου μιλάει για τον σκύλο της τον Μπούμερ, το οποίο και έσωσε πριν 10 χρόνια, από κάποιο που τον κακοποιούσε.

“Όλοι μου έλεγαν για έναν σκύλο, που τον έχει ένας τοξικομανής στην Ομόνοια και το κακοποιεί σβήνοντας τσιγάρα πάνω του και βαρόντας τον. Μϊα μέρα λοιπόν πήρα το αμάξι μου, κατέβηκα στην Ομόνοια, τον βρήκα, πήρα τον σκύλο, το έβαλα στο αυτοκίνητο και τον έφερα σπίτι μου”. Τόσο απλά.

Τώρα βέβαια αυτή την ιστορία, θα μπορούσα και να μην την πω, αλλά θεωρώ πως είναι ωραίο να ξέρουμε σε ποιων ανθρώπων τα χέρια αφήνουμε την περιποίησή μας (και τα χρήματα μας) και επίσης οι καλές πράξεις πρέπει να διαδιδόνται. Σωστά; Σωστά.

Όπως καταλαβαίνεις το Nail Job είναι φουλ pet friendly.

Ας μιλήσουμε τώρα για νύχια και κυρίως για τα βερνίκια νυχιών Deborah Lippmann, που μπορεις να βρεις στο Nail Job (μέχρι τώρα η Κίρκη έχει φέρει 15 αποχρώσεις). Πρόκεται για vegan, 7-FREE (χωρίς δηλαδή φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, DBP, ρητίνη φορμαλδεΰδης, καμφορά, ethyl tosylamide και ξυλόλιο) και cruelty free βερνίκια, τα οποία έρχονται από τη Νέα Υόρκη και φέρουν την υπογραφή μίας εκ των διασημότερων nail artists της Αμερικής.

Εννοείται πως μόλις έμαθα για το vegan αυτό βερνίκι, έτρεξα να το δοκιμάσω.

Η απόχρωση που διάλεξα είναι η “Don’t tell mama”  και είναι ένα βαθύ πράσινο με διακριτικό glitter. Όπως καταλαβαίνεις από χθες δείχνω νύχια!