Σχεδόν κάθε μέρα ψάχνω στο internet να βρω ποιο θα είναι το επόμενο wellness trend. Αυτό για το οποίο θα μιλάει όλος ο κόσμος και ίσως και να αλλάξει τη ζωή μας. Δεν ξέρω αν αυτό που βρήκα, θα φέρει τα πάνω κάτω, αλλά σίγουρα πρόκειται για την επόμενη επαναστατική τάση στη βιομηχανία του καφέ. Κυρίες μου, κύριοι, να σας συστήσω το “nappuccino”.  Το κόνσεπτ του είναι ιδιαίτερο απλό: πίνεις τον καφέ σου και αμέσως μετά παίρνεις ένα 20λεπτο υπνάκο. Μέχρι να ξυπνήσεις, η καφεϊνη έχει ενεργήσει και εσύ έχεις έξτρα ενέργεια από την κανονική.

Άρα η φάση στο μέλλον μάλλον θα είναι: “ναι γεια σας, θα ήθελα ένα εσπρεσάκι και ένα μαξιλάρι. Μαλακό”.

Σύμφωνα με τον συγραφέα Daniel Pink, οπου μίλησε σε ένα podcast για το “nappuccino”, “η ιδανική διάρκεια για έναν αναπληρωματικό υπνάκο είναι 10 με 20 λεπτά. Για να τον ενισχύσεις, μπορεί να πάρεις κάτι το οποίο είναι ενισχυτικό: πιές καφέ και μετά πάρε έναν 20λεπτο υπνάκο”. Δεδομένου ότι η καφείνη χρειάζεται 20 με 25 λεπτά να κυλήσει στις φλέβες μας, μόλις εσύ ολοκληρώσεις τον υπνάκο σου, αυτή θα έχει ξεκινήσει να δρα. “Έχεις ένα έξτρα boost”.

Ο nappuccino ή coffee nap έχει να κάνει με το πω δρα η καφεϊνη και επηράζει το σώμα. Όταν η καφεϊνη χτυπά τον εγκέφαλο, πηγαίνει σε αισθητήρια νεύρα, που συνήθως “φιλοξενού” αδενοσίνη, μία ένωση που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία.

Σύμφωνα με έρευνα, μάλιστα, που έγινε στην Ιαπωνία , διαπιστώθηκε πως όσοι έπαιρναν coffee naps είχαν καλύτερη μνήμη σε σχέση με αυτούς που απλά έπαιρναν έναν υπνάκο ή έπιναν μόνο καφέ.

Και να πω πως επειδή κάποιοι άνθρωποι είναι μπροστά, στη Μαδρίτη υπάρχει το Siesta & Go, ένα nap-bar, που βασικά είναι ξενοδοχείο που δίνει κρεβάτια με το λεπτό ή με ώρες και όχι με νύχτες.