Κάθε πρωί η ίδια ιστορία, ξυπνητήρι χτύπαει, εσύ το βάζεις στο snooze, ξυπνητήρι ξαναχτυπάει και τότε σηκώνεσαι. Με μάτια σχεδόν κλειστά αρχίζεις αυτοποιημένα να ντύνεσαι, κοιτάς το κινητό καθώς πίνεις τον πρώτο καφέ της ημέρας, βγαίνεις από το σπίτι και τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο, το μετρό, το ταξί, τη θέση πάρκινγκ.

Έχεις μπει στον αυτοματο πιλότο και αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχεις επίγνωση του τώρα. Άρα να μην είσαι συνδεδεμένος με το περιβάλλον γύρω σου, αλλά ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τι θα έλεγες για αυτή τη νέα εβοδομάδα που ξεκινά, κάθε πρωί να αφιερώσεις μερικά λεπτά στο να συγκεντρωθείς στο σώμα και να παρατηρήσεις τι συμβαίνει γύρω σου;

Δοκίμασε αυτά τα τρία βήματα: 

  1. Επέλεξε τον πρώτο ήχο της ημέρας: Αντί να ξεκινήσεις τη μέρα σου με κάποιο ξυπνητήρι, που σε κάνουν να νιώθεις πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάτησε το κουμπί, προτίμησε έναν ήχο πιο ευγενικό – κουδουνάκια, ακουστικη κιθάρα, κάτι πιο χαλαρό. Αυτό θα κάνει το σώμα σου να ξυπνήσει ομαλά και όχι μέσα στην τρέλα.
  2. Πριν τον καφέ πιες νερό: Αντί το πρώτο πράγμα που θα πιες το πρωί να είναι καφές ή τσάι, δεν αν μπορείς πρώτα να πιεις ένα ποτήρι νερό. Το σώμα σου χρειάζεται νερό, μιας και ολόκληρη τη νύχτα δεν σηκώθηκες να πιεις.
  3. Παρατήρησε το περιβάλλον γύρω σου: Ακόμα και αν μένεις στο κέντρο της πόλης, είναι προτιμότερο να βγεις στο μπαλκόνι και να δεις τον ουρανό, τα μηχανάκια να περνάνε και τα δέντρα να κουνάνε τα κλαδιά τους , από το να πιάσεις το κινητό σου. Άφησε το σώμα σου να απορροφήσει τις ωραίες εικόνες που θα δεις.

Και μετά η μέρα είναι δική σου (να την πιάσεις από το μαλλί και να της το ισιώσεις).

 

Φωτογραφίa: Pasha Koroviev