Η Κυριακή είναι η μέρα που το σύμπαν μας χάρισε για να πηγαίνουμε για brunch. Και δώσε τα pancakes και φέρε τα benedict eggs και κάποια στιγμή αισθάνεσαι πως θα γεννήσεις τρίδυμα και είσαι στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης.

Ας διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, γιατί για όλα υπάρχει λύση, ακόμα και για όταν έχουμε φάει σαν να μας είπαν πως από αύριο θα ξεκινήσουμε δίαιτα που θα κρατήσει για μία ολόκληρη ζωή.

Η γιόγκα έχει να μας προτείνει την ιδανική στάση για την πέψη. Πρόκειται για τη στάση του κεραυνού (βατζράσανα στα σανσκριτικά), η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα πεπτικά όργανα, καθώς αυξάνει με φυσικό τρόπο την αποδοτικότητά τους (άρα άσε κάτω το αναψυκτικό).

Πώς γίνεται: 

Γονατίζεις στο πάτωμα. Ενώνεις τα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών και απομακρύνεις τις φτέρνες. Κατεβάζει τους γλουτούς στην εσωτερική πλευρά των πελμάτων με τις φτέρνες να αγγίζουν το πλαϊνό μέρος των γοφών. Τοποθετόυμε τα χέρια στα γόναταμε τις παλάμες προς τα κάτω. Η πλάτη και το κεφάλι είναι ευθυγραμμισμένα, χωρίς ένταση. Αποφεύγουμε την υπερβολική κάμψη της σπονδυλικής στήλης προς τα πίσω. Κλείνουμε τα μάτια. Χαλαρώνουμε τα χέρια και ολοκληρο το σώμα. Αναπνέουμε κανονικά και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη ροή του αέρα στα ρουθούνια.