Είναι αυτό που σε πιάνει, που βλέπεις κάτι και το θέλεις εδώ και τώρα. Ε ακριβώς αυτό το πράγμα έχω πάθει από το τότε που έμαθα για το jade rolling ή διαφορετικά το rolling με νεφρίτη, το νέο beauty trend, το οποίο έχει έναν αέρα εξωτικό και πάρα μα πάρα πολλά skincare οφέλη.

Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα τα πράγματα και ας σου πω τι είναι το jade rolling

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι μία τεχνική, την οποία την έκαναν οι εύπορες γυναίκες στην Κίνα τον 17ο αιώνα, οι οποίες πίστευαν πως ο νεφρίτης έχει θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες. Στο σύγχρονο κόσμο το jader roller έχει μπει σε πολλά ολιστικά σπα και λατρεύεται από χιλιάδες γυναίκες για την απλότητα στη χρήση του. Το roller μοιάζει με μικρό ρολό βαψίματος και στις άκρες του έχει πέτρα από νεφρίτη, η οποία βοηθά στο να χαλαρώνουν οι μύες του προσώπου και να μαλακώνουν οι ρυτίδες όταν ρολάρει πάνω στην επιδερμίδα. Μερικά μάλιστα rollers έχουν και μία μικρότερη πέτρα για πιο μικρές περιοχές, όπως κάτω από τα μάτια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εντάσεις στη ζωή μπορούν να προξενήσουν ρυτίδες και λεπτές γραμμές ειδικά στην περιοχή του μετώπου και γύρω από τα μάτια. Με το jade roller μπορείς να απελευθερώσεις την ένταση από αυτά τα σημεία, μιας και η διακριτική πίεση και η απαλή κίνηση πιστεύεται πως βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μπουστάρει την ελαστικότητα του δέρματος και ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, ώστε να αποτοξινωθεί η επιδερμίδα. Αρκετοί αισθητικοί πιστεύουν επίσης πως το rolling με νεφρίτη μετριάζει τα επίπεδα στρες που οδηγούν σε ακμή.

Πώς το χρησιμοποιείς;

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, βάζεις το serum και την ενυδατική σου και αρχίζεις και ρολάρεις. Ξεκίνα από το στήθος ή το μέτωπο και κάνε κινήσεις προς τα έξω και πάνω περίπου τρεις με τέσσερις φορές προς την κάθε κατεύθυνση.

Αν έχεις βάλει serum ή ενυδατική, ίσως να ξεκινήσεις να κοκκινίζεις. Μην τρομάξεις. Είναι φυσιολογικό, γιατί αυτό σημαίνει πως αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων και του κολλαγόνου και στη λεμφική αποστράγγιση. Στο τέλος, σκουπίζεις το πρόσωπό σου και βάζεις ξανά λίγο serum και ενυδατική (κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που η επιδερμίδα είναι πιο ξηρή).

Πόσο συχνά μπορείς να το χρησιμοποιείς:

Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αλλά και το κάθε μέρα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.