Το έχεις πάρει απόφαση και φέτος θα κατέβεις στο πρώτο σου δεκάρι; Έχεις φτιάξει τη διατροφή σου, έχεις πάρει τα σωστά παπούτσια και έχεις ξεκινήσει τις προπονήσεις. Τον τελευταίο καιρό όμως έχεις παρατηρήσει πως μετά από κάθε προπόνηση, κάποιος δυσανασχετεί. Η μέση σου. Σου έχω καλά νέα, διότι νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Biomechanics έδειξε πως αρκεί μία απλή προσθήκη στην καθημερινή fit ρουτίνα σου για να μην ταλαιπωρείσαι.

Οι χρόνιοι πόνοι στη μέση σχετίζονται με το πόσο δυνατό κορμό έχεις. Όσο πιο αδύναμοι είναι οι μύες του κορμού, τόσο πιο υψηλός ο κίνδυνος να ταλαιπωρείς τη μέση σου. Έτσι λοιπόν, οι επιφανειακοί κοιλιακοί κάνουν τη δουλειά, που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν οι πιο βαθιές μυικές ομάδες, προκαλώντας γρηγορότερα κόπωση και τελικά πόνο. Με απλά λόγια, τρέχεις μεν, αλλά η σπονδυλική στήλη κρασάρει σιγά-σιγά και κάποια στιγμή έρχεται ο πόνος στη μέση.

Τι κάνουμε για να μην το πάθουμε; Όχι, δεν ξεκινάμε προπόνηση για να αποκτήσουμε six pack, όπως θα έχεις παρατηρήσει οι δρομείς αποστάσεων δεν έχουν, αυτό που λέμε, κοιλιακούς φέτες. Τουναντίον είναι στεγνοί και fit. Η άσκηση, λοιπόν, που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου άσκηση είναι η σανίδα, η οποία δυναμώνει όλο τον κορμό γρήγορα και εύκολα.

Η Σοφία Περδίκη, personal trainer και ιδιοκτήτρια του Complete Training (ναι, ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται και για να αποκτήσουμε hawt γλουτούς), προτείνει να κάνουμε κάθε μέρα 6 σανίδες των 30 δευτερολέπτων η κάθε μία, με 10 δευτερόλεπτα διάλειμμα ανάμεσα. Δύο μπρούμυτα και από τέσσερις πλάγιες/δύο για κάθε πλευρά (στηριζόμαστε στους αγκώνες).

Αν θέλετε τώρα να το πάτε και ένα βήμα παραπέρα η Σοφία έχει να σας προτείνει τα παρακάτω: