Το μέγεθος πολλές φορές δεν έχει σημασία. Εντάξει, τις περισσότερες έχει, αλλά όχι πάντα. Όσο αφορά στα όργανα γυμναστικής, έχουμε δει ότι και μόνο ένα ζευγάρι βαράκια μπορούν να κάνουν καταπληκτική δουλειά. Ένα λάστιχο ή ένα σκοινάκι είναι επίσης μερικά από τα μικροόργανα που αξίζει να έχεις στο σπίτι σου (το δεύτερο είναι ιδανικό και για να ενοχλείς τον κακότροπο γείτονα που μένει στον από κάτω όροφο). Ωστόσο, αυτή τη φορά έχω επιλέξει να σας μιλήσω για το πραγματικά εκπληκτικό foam roller.

Ο φανταστικός αυτός κύλινδρος όχι μόνο είναι ιδανικός για να ρολάρεις πάνω του και να ανακουφιστείς από μία πιασμένη λαγονοκνημιαία ταινία ή πόνο στη μέση, αλλά μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα. Kαι για του λόγου του αληθές υπάρχει η Lauren Roxburgh, foam roller master που μέσα από το βιβλίο της “Taller, Slimmer, Younger – 21 Days to a Foam Roller Routine”, προσπαθεί να μας πείσει πως αρκεί μία καθημερινή ρουτίνα γυμναστικής με αυτό το μικροόργανο για να αποκτήσουμε ένα σώμα που θα δείχνει πιο λεπτό, μία κορμοστασιά πιο αρχοντική και γενικότερα μία όψη πιο νεανική. Μεταξύ άλλων, το rolling διεγείρει επίσης το λεμφικό σύστημα και έτσι βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών – αυτό με απλά λόγια λέγεται bye bye κυτταρίτιδα και φούσκωμα.

Αν χρειάζεται να ξέρεις ένα μόνο πράγμα πριν ξεκινήσεις να ρολάρεις, αυτό, σύμφωνα με τη Lauren, όπως γράφει και στο blog της, είναι: να ξεκινήσεις με ένα foam roller μεσαία πυκνότητας.

Δες ένα σούπερ βίντεο της Lauren για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Φωτογραφία: Lauren Roxburgh