Ποιες θα είναι οι υπερτροφές, με τις οποίες θα ασχοληθούμε όλοι αυτή τη χρόνια; Ποιο θα είναι το νέο γκότζι μπέρι και τι θα ψάχνουμε με αγωνία να βρούμε; Χμμμ ίσως να υπερβάλλω λίγο, γιατί μερικά από τα superfoods, που θα γίνουν trends ίσως και να τα χρησιμοποιείτε ήδη. Για τα φύλλα του μπρόκολου σας έχω ήδη γράψει, οπότε πάμε να δούμε αυτά τα 5:

Μανιτάρια

Και όμως οι αγαπημένοι μας μύκητες θα βρίσκονται παντού, αφού θα γίνουν το κύριο συστατικό σε αρκετά απίθανα πράγματα, όπως τσάι, καφέ ακόμα και σαπούνια. Και είναι λογικό, διότι ακόμα και το πιο μικρό μανιτάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες D και B.

Κίτρινη Κύπερη (ή αλλιώς tiger nuts)

Αυτοί οι μικροί καρποί, που μοιάζουν με σταφίδες, είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, κάλιο και προβιοτικά, γνωστά για το ότι βοηθούν στην πέψη. Είναι επίσης μια φανταστική πηγή μαγνησίου, το φυσικό μυοχαλαρωτικό και βασικό μέταλλο, το οποίο κρατά την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και είναι ό,τι πρέπει για να έχουμε δυνατά οστά.

Αλεύρι από κασάβα

Ολοένα και περισσότερο εξοικειωνόμαστε με ασυνήθιστα αλεύρια, όπως αυτά από καρύδα ή φαγόπυρο. Ωστόσο, το τελευταίο trend στα αλεύρια είναι το αλεύρι από κασάβα. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στο Μπαλί και τη Νότια Ασία και είναι φτιαγμένο  από τη ρίζα κασάβα. Είναι ιδανικό για αυτούς που κάνουν διατροφή paleo ή είναι vegan friendly, και επειδή δεν έχει γλουτένη ή καρπούς είναι μία πολύ καλή εναλλακτική λύση γι αυτούς που έχουν δυσανεξία.

Μάκκειος (Maqui Berries)

Αυτά τα νόστιμα μικρά berries έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι φουλ στα αντιοξειδωτικά και στις βιταμίνες. Έχουν πιο ήπια γεύση από τα γκότζι ή το ασάι και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Υπερσκόνες

Ξέρουμε ήδη τα οφέλη που έχουν στην υγεία οι “υπερσκόνες”, όπως για παράδειγμα ο κουρκουμάς. Το χρυσοκίτρινο αυτό μπαχάρι είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και μερικές έρευνες δείχνουν που θα μπορούσε να συνεισφέρει ακόμα και στην καταπολέμηση της άνοιας. Μαζί με τον κουρκουμά σε αυτά που θεωρούνται πως θα έχουν μεγάλη ζήτηση το 2018 είναι το maca, το cacao και το matcha, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν και στη γρηγορότερη ενεργοποίηση του μεταβολισμού.