Τα σαββατόβραδα συνήθως οι άνθρωποι είτε βγαίνουν έξω για φαγητό ή ποτό, είτε κάθονται σπίτι και κάνουν binge watching. Υπάρχουν όμως και αυτοί που αποτελούν εξαιρέσεις και λένε “μωρέ δεν πάμε σε ένα sex shop να δούμε τι νέο κυκλοφορεί και να ψωνίσουμε και τίποτα;”. Και κάπως έτσι, με αυτές τι βόλτες, βγαίνουν και τα θέματα.

“Λοιπόν, λέω αύριο να γράψω στο Lady Papaya, για τα vegan sex toys”. Και το έκανα.

Αρχικά, ας πούμε τι είναι τα vegan sex toys. Είναι sex toys, τα οποία είναι από υλικά (ή συστατικά) τα οποία είναι “αγνά” και αθώα. Ούτε, δηλαδή, έχουν γίνει τεστ πάνω σε πειραματόζωα, ούτε είναι φτιαγμένα από δέρμα. Να θυμάστε δύο πράγματα: είναι χωρίς φθαλικές ενώσεις και cruelty-free. Τι είναι οι φθαλικές ενώσεις; Είναι χημικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για να κάνουν το πλαστικό πιο μαλακό και πιο ελαστικό. Εκτός το ότι κάνουν πολύ κακό στο περιβάλλον, μπορούν να διεισδύσουν εύκολα στο δέρμα διαταράσσοντας και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο.

Τι άλλο κάνει ένα sex toy να είναι vegan;

Μερικά αντικείμενα από λάτεξ μπορεί να περιέχουν καζεϊνη, μία γνωστή οικογένεια πρωτεϊνών του γάλακτος, την οποία προσθέτουν οι κατασκευαστικές εταιρείες λάτεξ προϊόντων. Άρα προτιμάμε προϊόντα λάτεξ χωρίς καζεϊνη. Όπως και με το λάτεξ, αντικείμενα από καουτσούκ, μπορεί να περιέχουν καζεϊνη ή ακόμα και ζελατίνη. Ακόμα, σε πολλά λιπαντικά και λάδια μασάζ μπορεί να έχουν γλυκερίνη. Καλό είναι να προτιμάμε είτε φυτική γλυκερίνη, είτε χωρίς καθόλου γλυκερίνη. 

Αν θέλεις από κάπου να ξεκινήσεις να τσεκάρεις για vegan sex toys, τότε μπορείς να το κάνεις τσεκάροντας τις  LELO, Dee Lee Doo (ξύλινοι dildos), Tantus, Leaf, Laid και Sports Sheets.

Μερικά, μάλιστα, από τα αντικείμενα είναι τόσο όμορφα, που μπορείς να τα ακουμπήσεις πάνω στο coffee table και να μην καταλάβει κανείς τι είναι…το πολύ πολύ να πουν “τι κάνει το γουδοχέρι πάνω στο τραπεζάκι”.

Για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία, μπορείς να περάσεις μία βόλτα από τα The Vegan Sex Shop και Ethical Kink, την κατηγορία με τα vegan sex toys του Etsy και του Good Vibrations.  Εκεί θα βρεις μία απίστευτη ποικιλία με καλούδια vegan και eco friendly, από προφυλακτικά και λιπαντικά μέχρι αξεσουάρ και αντικείμενα.

Και τώρα…καλή σας απόλαυση.