Σου αρέσει να πηγαίνεις για τρέξιμο μέσα στο καταχείμωνο (όσο καταχείμωνο βέβαια μπορεί να έχουμε εδώ στην Ελλάδα); Βάζεις ξυπνητήρια το πρωί ή όσο κούραση και να νιώθεις το βράδυ, δεν παραλείπεις να βάζεις τα παπούτσια σου και να παίρνεις τους δρόμους; Τότε πρέπει να σου πω κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο εγώ δεν το έκανα, μέχρι που έπαθα και έμαθα.

Το να ρίχνεις παλμούς, είναι πάντα σημαντικό να συμβαίνει μετά από μία σωματική άσκηση, ανεξαρτήτως πόσο κρύο ή ζέστη κάνει. Στόχος είναι να μειωθεί όσο το δυνατό περισσότερο το σφίξιμο των μυών και να ξεκινήσει η διαδικασία της αποθεραπείας. Η μετάβαση από το “τρέχω γρήγορα” στο “σταματάω” πρέπει να γίνεται με ένα χαλαρό jogging. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι περισσότερο ξεκούραστος για το επόμενο τρέξιμο.

Αν παρακάνει κρύο, τότε μπορείς να προτιμήσεις να κάνεις λίγο ποδήλατο σε εσωτερικό χώρο ή λίγο ελλειπτικό, ώστε να ρίξεις παλμούς χωρίς να εκτίθεσαι περισσότερο στην παγωνιά.

Μπορεί να ακουστώ σαν την παλιά Ελληνίδα μάνα, αλλά να έχεις πάντα κάτι μαζί σου, ώστε να φορέσεις από πάνω όταν σιγά σιγά χαλαρώνεις. Αυτό θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί υψηλά η θερμοκρασία του σώματος και να προλάβεις τυχόν κράμπες.

Μη ξεχάσεις, επίσης, το  stretching ή να κάνεις λίγο foam roll. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ξυπνήσεις με πιάσιμο το επόμενο πρωί.