Όταν πριν από κάτι μήνες ανακάλυψα το λογαριασμό της Kiss the Earth στο Instagram, αναφώνησα “ώπα! τι είναι τούτο”. Ομολογώ πως χρειάστηκε να σταματήσω το scroll down, διότι με έπιασε μία έντονη σιελόρροια, γιατί η λαχτάρα μου να τα δοκιμάσω ήταν ασυγκράτητη. Και αυτή η λαχτάρα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, όταν διαπίστωσα πως πρόκειται για ελληνική εταιρεία και μάλιστα από τη Χίο.

Έτσι, έψαξα και βρήκα το δημιουργό πίσω από αυτό το brand αριστούργημα, με τις συσκευασίες ποίημα και τα προϊόντα που θα σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου. Το όνομα αυτού Κώστα Πλακωτάρης, ένας άνθρωπος τόσο αγνός όσα και αυτά που δημιουργεί: το φυστικοβούτυρο, το αμυγδαλοβούτυρο και το φουντουκοβούτυρο Kiss the Earth.

Η ιστορία του Κώστα ξεκινά από τη Χίο. Και πραγματικά (εκτός του ότι ανοίγει την όρεξη) μπορεί να σε εμπνεύσει να ακολουθήσεις το όνειρό σου.

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νησί. Μετά από σπουδές οικονομικών στην Αγγλία, επέστρεψα στην Αθήνα και μετά στη Χίο, όπου εργάστηκα σε εταιρίες που παρήγαγαν τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι δικό μου το οποίο να συνδυάζει το καθαρό τρόφιμο με ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

Κάποια στιγμή όλοι αποφασίζουν ότι πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους και προσθέτουν ή αφαιρούν συνήθειες. Εγώ πριν από 3 χρόνια άρχισα να ασκούμαι εντατικά και να προσέχω τη διατροφή μου. Έτσι, έφτιαχνα διάφορα σνακ, ενώ αργότερα σκέφτηκα ένα διευρυμένο concept στο οποίο θα μπορούσαν να ενταχθούν προϊόντα και δράσεις.

Με το internet πλέον μπορείς να έχεις ξεκάθαρη προβολή και καθημερινή επαφή με το κοινό, που ενδιαφέρεται να μάθει για εσένα. Το κοινό της Χίου, που είναι πολύ εκπαιδευμένο και εξωστρεφές, αγκάλιασε αμέσως τα προϊόντα και αυτό έδωσε δύναμη για να προχωρήσουμε. Οι δυσκολίες ήταν στο γεγονός ότι το να επιχειρείς στην επαρχία σημαίνει προβλήματα επικοινωνίας με την αγορά, οπότε χάνεις ευκαιρίες να είσαι στη «δράση» όταν θέλεις. Πάλι όμως και εδώ το διαδίκτυο βοηθάει να κρατάς επαφή.

Αφορμή για το όνομα στάθηκε η επιστροφή μου στο πατρικό κτήμα και το όνειρό μου να δραστηριοποιούμαι εκεί. Ένιωσα ευγνώμων που θα μπορούσα να επιχειρήσω κάτι στην αυλή που έπαιζα σαν παιδί. Το όνομα είχε σίγουρα διπλή έννοια. Αφενός, ήθελα να χαρακτηρίζει τα προϊόντα, τα οποία έχουν λίγα συστατικά και γευστικά μένουν κοντά στην πρώτη ύλη τους (έτσι, κάποιος καταλαβαίνει γρήγορα την καθαρότητα και την αξία τους). Αφετέρου, καθώς μου αρέσει να είμαι δραστήριος, ήθελα να μπορώ να συνδέσω την εταιρεία με αθλητικές ή φυσιολατρικές δραστηριότητες στον τόπο μου.

Στους 4 μήνες ζωής της Kiss the Earth, παράγουμε 3 προϊόντα. Φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο και φουντουκοβούτυρο με κακάο. Αγαπάω και τα 3 και χαίρομαι όταν μου στέλνουν πολλοί πελάτες μου σχόλια. Θα ξεχωρίσω όμως το φυστικοβούτυρο, γιατί αυτό ήταν η αιτία για να γίνει η «ανάφλεξη» της ιδέας.

Γιατί κάποιος να δοκιμάσει τα Kiss the Earth; Γιατί μπορεί να λάβει καθαρή-φυτική ενέργεια μέσα από αυτά. Μπορεί να φτιάξει σνακ, όπως σάντουιτς, μπισκότα, μπάρες ή μπολ πρωινού (porridge). Είναι προϊόντα που έχουν καλά λιπαρά και  είναι πλούσια σε Ω3, ασβέστιο και πρωτεΐνη. Γι’ αυτό στην κατάλληλη ποσότητα έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Πάνω από όλα όμως είναι απολαυστικά και καταρρίπτουν τον μύθο που θέλει αυτά τα αλείμματα να είναι κακής ποιότητας.

Το μυστικό της γεύσης τους, είναι σίγουρα οι αγνές πρώτες ύλες. Δαπανήσαμε πολύ χρόνο για να βρούμε τον κατάλληλο καρπό που με το ανάλογο ψήσιμο δίνει αυτό το κρεμώδες αποτέλεσμα. Γι’ αυτό χαιρόμαστε όταν πολλοί πελάτες μας λένε ότι γνώρισαν τα nutbutters από εμάς”.

Σας έπεισε; Εμένα να δείτε. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, το γεγονός ότι το φουντουκοβούτυρο με κακάο είναι στις κορυφαίες προτιμήσεις μου με τις 10 vegan (υγιεινές) μαντσίλες!

 

Πού μπορεί να βρει κανείς τα Kiss the Earth;

Στη σελίδα μας www.kisstheearth.gr υπάρχει λίστα με τα καταστήματα που συνεργάζονται. Ενδεικτικά μπορεί κάποιος να τα βρει στην Αθήνα

BambooVegan – Ζωοδόχου Πηγής 8 – 2103300018
mastihashop– Πανεπιστημίου 6, Αθήνα – 2103236750
Nora’sDeli – Αναγνωστοπούλου 11, Αθήνα – 2103389349
KamposBiomarket– Φιλελλήνων 2, Σύνταγμα – 2105248967
και στη Θεσσαλονίκη στο Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης – Κομνηνών 12 – 2310244684