Μία ραγισμένη καρδιά έχει διάφορες μορφές και ο πόνος που έρχεται μαζί με την απώλεια της αγάπης είναι αρκετές φορές δυσβάσταχτος

Και η αλήθεια είναι πως όταν αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια, αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να γινόμαστε σκληροί προκειμένου να μην μας καταβάλλουν. Όμως έχεις σκεφτεί ποτέ, γιατί να πρέπει να αλλάξεις το πώς είσαι προκειμένου να μη πληγώνεσαι; Εγώ το έχω σκεφτεί πάντως.

Το μυστικό της ευτυχίας και της επούλωσης των πληγών ίσως να βρίσκεται τελικά σε μία καρδιά ανοιχτή και όχι κλειδαμπαρωμένη και με σύρτη.

Στα Σανσκριτικά, το κέντρο της καρδιάς ονομάζεται anāhata chakra. Το να θεραπεύσεις και να εξισορροπήσεις αυτό το charkra είναι το πρώτο βήμα για να γίνεις καλά μετά από έναν χωρισμό. Πίστεψέ με εμένα με έχει βοηθήσει και όχι χωρίσει αρκετές φορές στη ζωή μου.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι η yoga μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικά δυνατό εργαλείο, που θα σε βοηθήσει να βγεις από έναν χωρισμό υγιής και όχι κλεισμένη στο καβούκι σου με ένα τοίχος προστασίας και άμυνας γύρω σου.

Με αυτές τις 4 απλές asanas θα μπορέσεις να δουλέψεις την ερωτική σου απογοήτευση και θα κάνεις την καρδιά σου να ανοίξει και πάλι για να μπει μέσα ένας νέος έρωτας. Και να θυμάσαι πως πάντα εσύ έχεις τη δύναμη να πεις στον εαυτό σου πώς θα τελειώσει η κάθε ιστορία, στην οποία πρωταγωνιστείς. Άφησε το φόβο και διάλεξε την αγάπη, αυτή πάντα θα σου δείχνει το δρόμο   

Η στάση του περιστεριού

Πολλά συναισθήματα, όπως θλίψη, φόβος και θυμός συσσωρεύονται στους γοφούς (και εσύ που νόμιζες πως μόνο ο αυχένας σου τα τραβάει όλα).

Οπότε οι στάσεις, οι οποίες θεωρούνται hip openers βοηθούν πάρα πολύ στην επούλωση των πληγών από μία ερωτική απογοήτευση.

Σκέψου αρχικά πόση ένταση συσσωρεύεται στην περιοχή των ισχίων από την καθιστική ζωή ή την άσκηση. Και τώρα σκέψου πόσο πολύ τα ισχία σφίγγουν όταν βιώνουμε καταστάσεις λύπης. Άφησέ με να σου πω εγώ: πάρα πολύ. Φαντάσου λοιπόν τι μεγάλη ανακούφιση αισθάνεσαι όταν απελευθερώνεις αυτή την ένταση. Μπορεί ακόμα και να κλάψεις. Και αν σου συμβεί αυτό απλά…κλάψε.

Η στάση της καμήλας

Πρόκειται για μία αρκετά βαθιά υπερέκταση, οπότε φρόντισε να την κάνεις σωστά και με ασφάλεια.

Όπως όλες οι υπερεκτάσεις, έτσι και αυτή δημιουργούν μία ευφορία και μία αίσθηση ζωντάνιας. Τα πλευρά ανοίγουν, άρα δημιουργείται περισσότερος χώρος για οξυγόνο, άρα όλα είναι καλά.

Ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεσαι, πάτησε ή όχι τα δάχτυλα των ποδιών.

Η στάση της γέφυρας

Αυτή η asana δυναμώνει το σώμα και σε μαθαίνει να χρησιμοποιείς την αναπνοή σου μέσα από μία άβολη κατάσταση για τους μύες σου. Εννοείται πως ανοίγει την καρδιά (είναι αυτό που λέμε heart-opener) και σε κάνει να αισθάνεσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Επιπλέον, φέρνει το αίμα στο κεφάλι και στους αδένες, βοηθώντας έτσι στη ρύθμιση των ορμονών και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Όρθια τσιμπίδα

Πάμε να δουλέψουμε λίγο τώρα το πίσω μέρος της καρδιάς με μία εμπρόσθια όρθια δίπλωση ή διαφορετικά με τη στάση της όρθιας τσιμπίδας.

Η Uttanasana, όπως λέγεται στα σανσκριτικά, ανοίγει τη σπονδυλική στήλη (εκεί όπου τα κύτταρα του νευρικού συστήματος μένουν).

Φρόντισε όταν την κάνεις η σπονδυλική σου στήλη να είναι όσο πιο ίσια γίνεται (αν χρειαστεί λύγισε τα γόνατά σου) και απομάκρυνε τους ώμους από τα αυτιά.  

 

Φωτογραφίες Asanas: Pasha Koroviev